برای تولید قطعات خاص در تجهیزات اندازه گیری فشار، سیستم های خلاء، مولدهای امواج مایکروویو و برخی ابزارهای الکترونیکی نیاز به قطعاتی با خواص دی الکتریک است که لایه سطحی آن ها رسانایی بالایی داشته باشد. ایجاد پوشش های فلزی با ضخامت 100 نانومتر تا چند ده میکرون بر روی قطعات سرامیکی می تواند این نیاز را برطرف کند. به این قطعات سرامیک متالایز گفته می شود. این قطعات می توانند در طیف وسیعی از تجهیزات ابزار دقیق و با فناوری بالا در صنایع مختلف مانند میکروالکترونیک، نظامی، پزشکی و هوافضا مورد استفاده قرار گیرند.
روش های مختلفی برای تولید قطعات سرامیک متالایز وجود دارد که بسته به کاربرد و نیاز کارفرما قابل انجام است. این روش ها عبارتند از: روش مولی منگنز (Mo-Mn)، پوشش فاز بخار به روش اسپاترینگ، استفاده از فیلرهای بریزینگ فعال، روش های آبکاری و استفاده از روش اتصال مستقیم قطعات مس به سرامیک یا DBC که برای اتصال قطعات مس خالص به سرامیک در بردهای الکتریکی استفاده می شوند.
فرآیند مورد استفاده در شرکت موادپژوهان پویا، امکان متالایز کردن سرامیک ها با اشکال پیچیده و دارای حفرات و نقاط کور را فراهم کرده است. به عنوان یک فرآیند تکمیلی پس از فرآیند تولید متالایز، قطعات می توانند به روش آبکاری الکتریکی با لایه های مختلف مانند نقره، نیکل، مس و طلا پوشش داده شوند تا ماندگاری خواص و عمر بالاتر قطعات تضمین گردد. قطعات سرامیک متالایز به خصوص در حوزه های میکروالکترونیک و ابزارهای دقیق می توانند مورد استفاده قرار گیرند.
همچنین در تولید قطعات سرامیک متالایز از مواد با استانداردهای مورد تایید استفاده می شود. زیرلایه سرامیکی می تواند از مواد مختلفی استفاده شود که بیشترین کاربرد مربوط به سرامیک های آلومینایی با خلوص ۹۶ درصد و ۵/۹۹ درصد است. خلوص بالای پودرهای مورد استفاده و درصد پایین تخلخل در قطعات امکان بهره برداری حداکثری از خواص دی الکتریک و عایق بودن آن ها را در ولتاژهای بالا تا ۱۰۰ کیلو ولت میسر می کند.
ایجاد ساختارهای متالایز مرحله ابتدایی و مهم اتصال قطعات سرامیکی به قطعات فلزی است. بدین صورت که با ایجاد لایه متالایز با چسبندگی مناسب بر سطح سرامیک امکان ترشوندگی سطح برای مواد پرکننده و فیلر در فرآیندهای بریزینگ و لحیم کاری ایجاد و اتصال قطعات سرامیک به فلز امکان پذیر خواهد شد. قطعات فیدترو سرامیکی و کانکتورهای الکتریکی بر پایه قطعات سرامیک متالایز در این مجموعه قابل تولید هستند. لایه متالایز امکان اتصال هرمتیک سیل را برای قطعات ایجاد می کند که در خلاء های بسیار بالا قابل استفاده است و می تواند آزمون نشتی گاز هلیم را تا (mbar.l/s) 10⁻¹¹ با موفقیت بگذرانند.
فیدتروهای سرامیکی قطعاتی کلیدی در تجهیزات خلأ هستند که امکان انتقال سیگنالهای الکتریکی بدون نشتی را فراهم میکنند و در حسگرهای دمایی، فشارسنجها و المنتها کاربرد دارند. این قطعات شامل سه بخش پین مرکزی رسانا، بدنه فلزی و قسمت عایق هستند که عایق آنها میتواند از رزین، شیشه یا سرامیک تفجوشی شده باشد. فیدتروهای سرامیکی نسبت به انواع شیشهای مقاومت بیشتری در برابر دما، تنش مکانیکی و شوک حرارتی دارند. شرکت موادپژوهان پویا این قطعات را با ولتاژ کاری ۱ تا ۱۰۰ کیلوولت و مقاومت عایقی تا ۲ ترااهم تولید میکند. این قطعات دارای هرمتیک سیل ایدهآل بوده و در آزمون نشتی گاز هلیم تا (mbar.l/s) 10⁻¹¹ موفق عمل میکنند.
اتصالات بایمتال برای اتصال قطعات و لولههای ساختهشده از دو جنس متفاوت مانند فولاد زنگنزن و آلومینیوم یا تیتانیم در تجهیزات خلأ و مبدلهای حرارتی استفاده میشوند. به دلیل تشکیل ترکیبات شکننده در روشهای جوشکاری معمولی، این اتصالات با روشهای جامد مانند جوش انفجاری، جوش اصطکاکی و جوش نفوذی ساخته میشوند. شرکت موادپژوهان پویا تولید این قطعات را با ابعاد ۲/۱ تا ۲۰ اینچ و از جنس فولاد زنگنزن و آلومینیوم در گریدهای مختلف انجام میدهد. این اتصالات متالورژیکی استحکامی چندصد مگاپاسکالی دارند و در صنایع خلأ، نفت و گاز و کرایوژنیک کاربرد دارند. همچنین، در واحدهای جداسازی اتمسفر برای اتصال مبدلهای حرارتی و ستونهای اصلی فرآیند بهکار میروند.
یکی از روشهای موثر و پیشرفته برای ایجاد اتصال کاملاً آببند یا هرمتیک سیل، استفاده از فرآیند جوشکاری با لیزر
🔬 سیستمهای خلاء و اهمیت آنها در صنعت سیستمهای خلاء به مجموعه تجهیزاتی اطلاق میشود که فرآیندها و اندازهگیریهای فیزیکی
🔍 مفهوم هرمتیک سیل و اهمیت آن در سیستمهای خلاء واژه سیل (Seal) یا درزبندی در مقابل نشت (Leak) قرار